Skip to main content

Klanten verleiden tot aankoop van je product of het afnemen van jouw dienstverlening is niet gemakkelijk. Als ik om mij heen kijk zie ik advocaten- en accountantskantoren die alle ingrediënten in huis hebben om een fantastische groei door te maken. Topcollega’s, absolute kennis, brede dienstverlening en een gelikte uitstraling. En toch lukt het ze niet om nieuwe klanten of bestaande klanten te binden en te boeien. Het antwoord: Marketing is een vak!

 

De juiste boodschap aan je klanten overbrengen

Je hebt veel geïnvesteerd in de juiste mensen en de perfecte dienstverlening. Maar toch lopen je klanten niet weg met jouw aanbod en nieuwe bedrijven weten je niet te vinden. Ik kom het dagelijks tegen in de praktijk. En meestal is de conclusie hetzelfde: Ze weten hun klant niet echt te raken met hun boodschap. Ze weten niet wat de pijn is en hoe ze hun diensten kunnen verpakken als oplossing voor deze pijn. Maar hoe spreek je klanten effectief aan?

 

Marketingstrategie

De oplossing is vaak eenvoudiger dat je denkt. Ieder zijn vak geldt ook hier. Als inhoudelijke specialist is het moeilijk om jouw kennis op een toegankelijke manier over te brengen. Ook voor marketing heb je een inhoudelijke specialist nodig. Iemand die jouw oplossing kan vertalen richting de klant en ze met gepersonaliseerd contact kan verleiden tot het afnemen van bijvoorbeeld jouw HR of arbeidsrecht propositie, jouw fiscale dienstverlening of management dashboard

Voorbeelden van zaken die je kunt uitbesteden om snel resultaat te behalen:

  • Webteksten optimaliseren / SEO teksten laten schrijven
  • Professionele nieuwsbrief schrijven
  • Blogs schrijven of laten schrijven
  • Commerciële teksten schrijven van bijv. bestaande e-mailformats

Lees ook: Bloggen als Business Development Tool voor Advocatuur en Accountancy

Marketing Expert

 

Als je een specialist naar jouw diensten laat kijken – je laat ondersteunen door een expert – en vervolgens op effectieve wijze communiceert richting jouw klanten, merk je vaak binnen korte tijd al het verschil. De klant wordt persoonlijk aangesproken, in een ritme dat zorgt voor herkenning en frequentie. Het zal uiteindelijk leiden tot een toename van het afnemen van jouw dienst of product.

Wil je weten op welke manier je effectieve marketing kan inzetten voor jouw kantoor – zonder dat je direct de hoofdprijs betaalt? Ons vak is het verleiden en binden van een klant die perfect bij je past. Ik kom graag eens bij je langs. Wanneer maken we kennis?

 

Groet, Bart
bart@bluerivermarketing.nl