Skip to main content

Personal branding is een belangrijk onderwerp voor young professionals binnen de advocatuur en accountancy. Bij personal branding gaat het erom hoe jij jezelf positioneert en presenteert aan de buitenwereld. Het gaat niet alleen over wat je doet, maar vooral over wie je bent en wat je uniek maakt. Hierbij is het belangrijk dat je niet een gewenst beeld schetst. Je moet dicht bij jezelf staan. In deze blog gaan we dieper in op hoe je jouw personal branding als young professional kunt ontwikkelen en versterken.

Waarom werken aan personal branding?

Twijfel jij ook wel eens of je op je plek zit in je huidige baan? En of de klanten waar je voor werkt wel bij je passen of dat je je aanpast aan wat er van je gevraagd wordt? Aangezien je nog lang zult mogen werken is het van belang om dit te doen in een omgeving en met klanten waar jij je prettig bij voelt. Maar hoe kom je er achter wat bij je past en nog belangrijker: hoe geef je hier vorm aan? Nadenken over je personal branding helpt hierbij.

Lees ook eens: 3 redenen waarom je jouw ideale klant moet kunnen herkennen

Wie ben je en waar sta je voor?

Ten eerste is het belangrijk om te weten wie je bent en waar jouw kracht ligt. Dit begint met zelfkennis. Neem de tijd om na te denken over wat jouw kernwaarden zijn, wat jouw passies zijn en wat jouw unieke talenten zijn. Wat maakt jou anders dan anderen? Wat zijn jouw sterke punten en waarin kun je jezelf nog ontwikkelen? Dit zijn belangrijke vragen om te beantwoorden voordat je aan de slag gaat met je personal branding. Dit vormt namelijk de basis van het verhaal waar de wereld je aan gaat herkennen.

Uitdragen boodschap

Als je eenmaal weet wie je bent en waar jouw kracht ligt, is het tijd om dit te vertalen naar jouw personal brand. Dit betekent dat je jouw unieke kenmerken en talenten gaat communiceren naar de buitenwereld. Dit kan bijvoorbeeld door middel van je CV, LinkedIn-profiel en andere social media-kanalen waarop je actief bent.

Een belangrijk onderdeel van personal branding is consistentie. Zorg ervoor dat jouw personal brand consistent is in alle uitingen. Dit betekent dat je overal dezelfde boodschap, stijl en uitstraling gebruikt. Op die manier bouw je een sterk en herkenbaar personal brand op.

Jouw persoonlijke netwerk

Een ander aspect van personal branding is netwerken. Als young professional is het belangrijk om te netwerken en relaties op te bouwen. Hierdoor vergroot je niet alleen je waarde op de arbeidsmarkt, maar kun je ook leren van andere professionals en inspiratie opdoen. Door te netwerken en relaties op te bouwen kun je ook je personal brand versterken. Laat zien wie je bent en wat jouw expertise is. Door jezelf te laten zien en te delen waar je goed in bent, creƫer je kansen en mogelijkheden. Dit hoeft niet altijd offline te gebeuren. Je kunt ook een netwerk opbouwen door actief op social media te zijn en hier actief kennis en ervaringen te delen. Op deze manier krijg je wellicht nog wel sneller een goed netwerk dan als je eindeloos bijeenkomsten gaat bezoeken.

Blijf jezelf ontwikkelen

Tot slot is het belangrijk om te blijven werken aan je personal branding. Dit is een proces dat nooit stopt. Blijf jezelf ontwikkelen, leer nieuwe vaardigheden en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Op die manier blijf je relevant en kun je jouw personal brand steeds verder versterken. En als je weer wat toevoegt aan je personal brand, draag het dan ook weer uit.

Wil je ook eens weten hoe wij je kunnen helpen bij het vormgeven van je personal brand of heb je young professionals in je team die ondersteuning kunnen gebruiken? Wij kijken graag eens vrijblijvend met je mee. Kijk eens bij coaching op onze website of neem contact op. Net zo eenvoudig!

groet,

Bart

bart@bluerivermarketing.nl