// Disable auto-update emails for WordPress themes and plugins. add_filter( 'auto_theme_update_send_email', '__return_false' ); add_filter( 'auto_plugin_update_send_email', '__return_false' ); Adverteren op Google of LinkedIn: de belangrijkste verschillen Skip to main content

Als je als kantoor online wilt adverteren, zijn er verschillende platforms beschikbaar die je kunt gebruiken om je dienstverlening aan potentiële klanten te promoten. Twee van de meest populaire platforms voor zakelijke adverteerders zijn Google en LinkedIn. In deze blog bespreken we de belangrijkste verschillen.

Doelgroep

Een van de belangrijkste verschillen tussen adverteren op Google en LinkedIn is de doelgroep en het bijbehorende doel. Google is een zoekmachine die mensen gebruiken om informatie te zoeken. Als je op Google adverteert, richt je je dus vooral op mensen die op zoek zijn naar specifieke informatie of dienst. LinkedIn is daarentegen een professioneel sociaal netwerk en richt zich op zakelijke gebruikers. Als je op LinkedIn adverteert, richt je je op professionals op basis van hun functietitel, branche, bedrijfsgrootte en andere criteria die relevant zijn voor de zakelijke markt. Dit doe je vooral om ‘on top of mind’ te komen bij jouw doelgroep.

Een effectieve marketingstrategie begint met het begrijpen van je doelgroep en het kiezen van het juiste platform om die doelgroep te bereiken.

Type advertenties

Een ander belangrijk verschil tussen Google en LinkedIn is het type advertenties waar je mee werkt.

Op Google vind je verschillende soorten advertenties, zoals zoekadvertenties, displayadvertenties, shoppingadvertenties en videoadvertenties. Deze advertenties kunnen op verschillende plaatsen op de Google-zoekpagina en andere websites die aangesloten zijn bij het Google Display Netwerk worden getoond.

Bij LinkedIn is het anders. Hier heb je de keuze uit tekstadvertenties, dynamische advertenties, sponsored content en sponsored InMail. Dit betekent dat de advertenties op LinkedIn alleen bestaan uit tekst, afbeeldingen en video's en dat ze alleen worden getoond aan mensen die LinkedIn gebruiken.

Dus als je wilt adverteren op Google, kun je kiezen uit verschillende soorten advertenties en kunnen ze worden getoond op verschillende plaatsen op het internet. Als je wilt adverteren op LinkedIn, zijn de opties beperkter en worden de advertenties alleen getoond aan LinkedIn-gebruikers.

Lees ook eens: Welke social media kanalen passen het beste bij mijn kantoor?

Kosten

Tot slot is er nog een verschil in kosten. Adverteren op Google werkt op basis van een veilingmodel, waarbij adverteerders bieden op zoekwoorden. Hoe hoger jouw bod, hoe groter de kans dat Google de advertentie daadwerkelijk toont. Je betaalt overigens alleen wanneer iemand op je advertentie klikt. LinkedIn werkt op een soortgelijke manier, maar de kosten zijn meestal hoger dan bij Google. Dit komt omdat LinkedIn zich richt op een specifieke doelgroep van zakelijke professionals.

Conclusie: adverteren op Google of LinkedIn?

Als je als kantoor wilt adverteren, is het belangrijk om te weten welk platform het beste bij je past. Het is belangrijk om je doelgroep en marketingdoelstellingen te begrijpen voordat je een keuze maakt. Als je op zoek bent naar klanten die op zoek zijn naar specifieke informatie, dan is Google de beste optie. Maar als je op zoek bent naar zakelijke professionals in een specifieke branche of functiegebied, dan is LinkedIn waarschijnlijk een betere optie. Je kunt ook beide platforms gebruiken om je marketingstrategie te diversifiëren en je bereik te vergroten.

Wij zeggen: als je je richt op de particuliere markt dan kan Google interessant zijn, voor het overige zouden wij LinkedIn adviseren door de goede segmentatiemogelijkheden. Ben je benieuwd wat advertenties voor jouw kantoor kunnen doen? En welke vorm van adverteren an bij jouw kantoor past? We komen graag een keer bij je langs.

groet,

Bart

bart@bluerivermarketing.nl